Ik heb obstakels overwonnen

Mijn naam is Marc, gelukkig getrouwd en vader van twee heerlijk puberende kinderen. In het dagelijks leven werk ik als filiaalmanager bij een grote landelijke supermarktketen. Eind maart 2021 ben ik getroffen door het coronavirus. Nog nooit heb ik me zo beroerd gevoeld als toen. Pas na drie weken was ik in staat weer wat te gaan doen, zowel privé als op het werk. In die drie weken ben ik 10 kilo afgevallen en was ik al mijn spierkracht kwijt. Dat voelde behoorlijk confronterend. Op dat moment had ik er wel eens over nagedacht om iets aan mijn conditie te gaan doen, maar ik was er nog niet uit hoe en wat.

Alsof het lot zo besloot kreeg ik er eind april een klaplong overheen, net nu ik weer een beetje mezelf beter begon te voelen. Gelukkig was het geen zware klaplong, maar ik mocht 6 weken lang geen zware arbeid verrichten. Dus daar ging mijn idee om iets aan mijn conditie te gaan doen.

Na diverse bezoeken aan het ziekenhuis om mijn longen te onderzoeken kwam in juni het verlossende woord eruit, ik mocht weer wat gaan doen en het advies was om zeken op conditioneel niveau mezelf te gaan aansterken. Ik werd begin oktober terug verwacht voor wederom een longfunctie test, met de hoop dat die zou aantonen dat ik weer geheel genezen was.

Dat maakte dat de urgentie om mijn conditie op te gaan bouwen groot werd. Rond dat moment zag ik dat Bo met het geven van personal training was begonnen. Bo ken ik al van de sportschool waar ze aan Taekwon-Do doet en les geeft aan mijn zoon. Ik weet van mijzelf dat ik een stok achter de deur moet hebben, omdat ik anders terug val in oud gedrag.

Ik heb contact gezocht met haar en al snel hadden we een eerste intake. Ik gaf aan waar ik tegenaan liep en wat mijn doel was. We hebben toen afgesproken te gaan starten met het opbouwen van conditie en het aanpassen van mijn voedingspatroon. Hier ben ik mee aan de slag gegaan.

Het was wel behoorlijk confronterend dat ik met gewichten begon te trainen waarvan ik dacht dat dat veel te licht was voor mij. Maar mijn lijf vertelde mij een compleet ander verhaal. Die gaf aan dat ik juist behoorlijk zwaar aan het trainen was, met vele dagen spierpijn tot gevolg. 

We zijn samen mij op gaan trainen naar de dag dat ik in oktober weer de longfunctie test zou gaan doen. Met als doel om die test goed te doen en volledig hersteld verklaard te worden. En zo geschiedde.

Na dat euforische moment, waar ik echt wel emotioneel van was geworden, zijn we samen gaan kijken wat nu te doen. Ik wil nog sterker worden, nog fitter, zowel in fysieke kracht als in mentale kracht. Dat is waar we nu nog steeds mee bezig zijn. En ik voel mij er echt goed bij.


Dankzij Bo heb ik mijn doelen kunnen behalen, heb ik obstakels overwonnen en ben ik een behoorlijk stuk fitter. Zonder haar begeleiding had ik dat echt niet voor elkaar kunnen krijgen.