Sporten om je zorgen even te vergeten.


Begin dit jaar kreeg Krimpen a/d IJssel bezoek van 63 vluchtelingen uit Syrië en Jemen. Deze mannen verbleven op een boot bij de sliksloot straat. Dit was alles behalve een pretje. Ondanks ze hier veilig waren en van alle basisbehoefte werden voorzien zag ik veel onzekerheid, trauma’s en verdriet.
Vrijwillig had ik mezelf opgegeven om elke woensdagmiddag iedereen te voorzien van sportlessen. Alles kwam aanbod zowel fysiek als mentaal. Doormiddel van de sportlessen probeerde ik een stuk houvast te creëeren, ontspanning te bieden, een luisterend oor te zijn en natuurlijk een lach op het gezicht te toveren. Zo wilde ik ze een fijne herinnering geven aan hun tijd in Krimpen a/d IJssel.

Lees hieronder hoe Hashed de lessen heeft ervaren:
” Ik mocht 3 maanden meedoen aan de sportclinics onder leiding van Bo. Dat ging over kracht (mentaal/fysiek) en verschillende Taekwon-Do moves. Ik heb er veel van geleerd. Sommige deelnemers hadden nog nooit van deze sport gehoord maar Bo was in staat om het idee op een leuke en vloeiende manier aan ons over te brengen. Ze heeft unieke communicatieve vaardigheden. We hadden zoveel plezier! Als ik de kans had, zou ik het opnieuw doen. “

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het verhaal in de krant: Het Kontakt van de Krimpenerwaard : ” Sporten om je zorgen even te vergeten “. Inmiddels zijn de (nog steeds) vluchtelingen naar verschillende plekken in Nederland verplaatst om hun status af te wachten. We hebben veel van elkaar geleerd, een mooie tijd gehad en ik wens jullie het aller beste!

Na aanleiding van deze eerste kennismaking met deze kwetsbare doelgroep heb ik hiervoor een speciaal (sport) programma gemaakt. Een programma waarin de deelnemers sociaal, cognitief en motorisch worden geprikkeld met als doel intergratie in deze maatschappij, het opnieuw ontdekken van jezelf en lichaamsbeweging. Inmiddels zijn er diverse gemeentes waar ik mee samen werk om de vluchtelingen en/of statushouders (kinderen en volwassenen) op deze manier uit te dagen. Sporten verbindt!

Nieuwsgierig? Neem gerust contact met mij op via: info@brsports.nl