Vluchtelingen & statushouders sporttraject

Waarom beginnen met het sporttraject voor vluchtelingen en/of statushouders? Bij BR Sports geloven we dat sport een krachtig middel is om integratie en welzijn te bevorderen. Een sport traject waarin zowel fysieke als mentale aspecten terug komen. Een traject waarin de persoon centraal staat.

Hier zijn een paar redenen waarom instanties en gemeentes moeten overwegen om met ons sporttraject te beginnen:

1)Bevordering van integratie: Sport biedt een laagdrempelige en inclusieve omgeving waarin vluchtelingen en statushouders de kans krijgen om contact te maken met elkaar en andere binnen de gemeenschap. Door samen te sporten, kunnen ze de taal oefenen, nieuwe vrienden maken en sociale netwerken opbouwen. Dit draagt bij aan een soepele integratie in de samenleving.

2) Positieve gezondheidsimpact: Sport heeft niet alleen fysieke voordelen, maar ook positieve effecten op de geestelijke gezondheid. Regelmatige lichaamsbeweging vermindert stress, bevordert veerkracht en verbetert het algehele welzijn. Door vluchtelingen en statushouders te ondersteunen bij het beoefenen van sport, draagt u bij aan hun gezondheid en welzijn. Daarnaast zullen er (thuis)opdrachten zijn om te leren omgaan met je eigen gevoelens, het verwoorden hiervan en het voelen. Jij staat centraal!

3) Empowerment en zelfvertrouwen: Sport biedt vluchtelingen en statushouders de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Door hen deel te laten nemen aan sportactiviteiten en hen te ondersteunen bij het behalen van doelen, vergroot u hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Dit helpt hen bij het opbouwen van een positieve toekomst.

4)Samenwerking en inclusie: Door een sporttraject voor vluchtelingen en statushouders te implementeren, bevordert u samenwerking en inclusie in de gemeenschap. Sportactiviteiten brengen mensen samen, ongeacht hun achtergrond, en creëren een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid. Het bevorderen van inclusie draagt bij aan een sterke en veerkrachtige samenleving. Uiteindelijk is het einddoel om de vluchtelingen en statushouders met plezier bij een vereniging mee te laten bewegen.


Bij BR Sports hebben we ervaring in het opzetten en begeleiden van sporttrajecten voor vluchtelingen en statushouders. Wij bieden expertise en ondersteuning om uw instantie of gemeente te helpen bij het implementeren van een effectief en inclusief sportprogramma. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het leven van vluchtelingen en statushouders, en een sterke basis leggen voor hun succesvolle integratie.